En händig far och permittering

Hallå där alla!

Om jag frågar, vad har frasen: värdera hus alingsås gemensamt med måla om fasaden? Vad hade ni svarat då? Ja, att här ska ett hus säljas men att huset behöver alltså renovering! Japp. Ni tänkte helt rätt, om det ni tänkte var det, om ni kom på andra tankar, ja då kanske ni behöver se över er uteslutningsförmåga, för den havererar ska ni veta!

Men ja, det är nämligen så att mina föräldrar har gett mig i uppgift att hjälpa de hitta en mäklare som vill komma och värdera huset men samtidig ska jag kolla efter ett företag som kan åta sig arbetet med att renovera hemma innan den värderas. Ingen lätt uppgift men PASSANDE, hör ni! Det är nämligen så att jag har blivit permitterad på mitt jobb, så jag är inte så ofta ute och delar post längre, utan nu är jag väldigt ofta hemma utan att göra något. Jag sitter ibland och spelar lite datorspel/TV spel men blir uttråkad i längden, så jag vill gärna ha något att göra nu när jag har så mycket extratid.

Jag och pappa har iallafall kommit överens om att det bästa vore om vi tog hand om så mycket renovering vi själva kan, pappa har också massor med fritid, så vi båda göra mycket hemma för att det ska bli snyggt. För ja, vill man sälja hus, då ska den se snyggt och tilltalande ut. Titta bara på det där kända Instakonto, hemnetknarkarna, så himla roliga bilder på så många konstiga fastigheter. Roligt konto verkligen, så ja, bland annat måste vi måla om fasaden, vi ska även snickra ihop lite saker men saker som köket och badrummet måste ju proffsen ta hand om. Jag kanske har glömt att nämna att pappa har en gång i tiden jobbat inom byggbranschen, så därför kan han (och även jag) fixa där hemma. Pappa har också sagt att han kommer betala mig för den hjälpen han får men jag har ju sagt till pappa att det där inte behövs. Jag har fått så mycket från dem att det känns fel men mina föräldrar kanske kan bjuda mig på riktig goda grillkvällar resten hela sommaren. Det tar jag gärna emot som tack.

Ja, vad mer har jag att berätta om mitt liv. Det är så lite som händer asså, eller jag blir ju bjuden konstant på saker och ting som mina vänner hittar på men jag är nojig med det här coronaviruset. Jag vill helst undvika att röra mig ute bland folk, jag vill inte vara orsaken till att jag smittar min pappa eller min mamma och att de sen hamnar på sjukhuset, allt för att jag ville ha det äventyrligt. Det här med viruset kommer att försvinna någon gång, så det ska väl inte vara ett problem att hålla mig hemma som det är nu. Sen kanske de planer som mina vänner kommer på är lite för… vad ska man kalla dem?… dumma kanske?. Ni kanske har säkert hört hur det är i Stockholm. Ja, då ringer mina vänner i helgen och frågar om jag ska med till Stockholm och festa… De är inte kloka. Det slutade med att ingen av dem åkte men ändå!

Ja, hur som helst, jag vill iallafall ta tillfället i akt och lära mig mer från pappa vad gäller bygge, för någon gång ska jag också vara en familjefar i ett hus och då kommer jag behöva veta hur man bygger en altan eller hur man målar om en fasad eller hus man borrar i en betongvägg. Plus att jag tror att tjejer gillar lite mer händiga män än de som väljer att inte lära sig sånt haha. Så, plus poäng till mig som redan är händig, för jag är jäkligt bra på att tapetsera ska ni veta!

Ja, det var allt för mig för den här gången. Nu har jag skrivit lite av mig och det är dags för mig att spela lite spel här hemma i väntan på att det där förfärliga viruset försvinner och jag kan gå tillbaka till mitt arbete på heltid.

Vi hörs i ett annat inlägg, ta hand om er, gör inga dumma saker och se till att även ta hand om era nära och kära!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *